Parapaard: bedankt! 1

Donderdag 26 juli 2018

Sportfonds Parapaard doneert € 7.000 aan Stichting Huifbed de Meierij

 

Op de verlanglijst van stichting Huifbed de Meierij stonden twee hartenwensen: een mobiele tillift en de vervanging van tuigage en andere kostbare accessoires die bij een diefstal in 2017 werden gestolen. Dankzij gulle bijdragen van sportfonds Parapaard konden beide wensen vervuld worden.

De eerste keer overhandigde oprichter en bestuurslid Mariëlle Wiegmans een cheque van € 3.000. Dit geld maakte een mobiele tillift mogelijk. Die wordt gebruikt in de snoezelruimte van Huifbed de Meierij. Cliënten kunnen dan veel gemakkelijker en dus comfortabeler op het waterbed of in het ballenbad gelegd worden. Toen Parapaard later hoorde van de noodlottige diefstal, besloot het fonds opnieuw tot een grote donatie van € 4.000. Daarmee kon Huifbed de Meierij onder andere de gestolen tuigage vervangen. Mariëlle Wiegmans vertelt over de doelstelling van Parapaard. “Paardensport is niet de eerste sport waar mensen met een beperking of hun ouders aan denken. Paardensport is heel hoogdrempelig. Het is duur en eng, want de rug van een paard is hoog. Maar dat hoeft niet zo te zijn!” Parapaard wil (therapeutisch) paardrijden voor mensen met een beperking toegankelijk maken. “Niet door dat zelf aan te bieden. Wel door organisaties en verenigingen die dat doen of willen gaan doen, te ondersteunen. Met geld of met middelen.”, aldus Mariëlle. Met Parapaard, onderdeel van Gehandicaptensport Nederland, zamelt ze geld in.

Over huifbedrijden en Huifbed de Meierij: Huifbedrijden is bedoeld voor mensen die als gevolg van een handicap weinig lichaamsbeweging krijgen en niet (meer) de capaciteit hebben om zelfstandig op een paard te kunnen zitten. Stichting Huifbed de Meierij biedt deze mogelijkheid, op het terrein van Cello-locatie De Binckhorst in Rosmalen. Daar heeft ze een eigen accommodatie: stallen voor de 4 Shetland pony’s en de twee Tinkers, een vast opstapperron, een snoezelruimte en een kantine met keuken. De huifbedkarren rijden over de verharde paden, door de mooie natuur die deze locatie te bieden heeft. Veel cliënten van Cello maken gebruik van het huifbedrijden.

* Voor meer informatie over Sportfonds Parapaard: ga naar de website parapaard.nl of naar de Facebookpagina @parapaard.

 

Wilt u ons steunen?

Als sinds het ontstaan is de filosofie van de Stichting Huifbed de Meierij dat de kosten geen belemmering mogen zijn om met plezier huifbed te komen rijden. Omdat we geen subsidie ontvangen zijn donaties, schenkingen, legaten, acties van bedrijven, scholen en particulieren heel hard nodig en zeer welkom.

Sponsor Donateur Vrijwilliger