Onze paarden

Graag stellen wij u voor aan onze paarden

Om geschikt te zijn voor dit werk moeten de paarden  aan een aantal eisen voldoen. Ze moeten zeer betrouwbaar zijn, een goed karakter hebben en voldoende conditie. De  paarden werken in teams van tweetallen en daarvoor moeten ze dezelfde hoogte en beweging hebben, het liefst een ruime, rustige stap. Als ze deze eigenschappen bezitten, worden ze getraind op gehoorzaamheid aan onze menner en zijn ze klaar om dit dankbare werk te mogen verrichten. Stichting Huifbed de Meierij beschikt over  vier Shetlanders en twee Tinkers .

De Shetlanders

De shetlandpony is een klein maar krachtig ponyras, dat zijn naam ontleent aan de Shetlandeilanden in het uiterste noorden van Schotland. Shetland pony’s behoren tot de kleinste ter wereld.

De Tinkers

De Tinker is een middelgroot, meestal bont paard afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Bont betekent dat het paard meerdere kleuren heeft. De kleuren zijn bijna altijd wit met bruin of wit met zwart. Er zijn echter ook egaal gekleurde Tinkers. De Tinker staat bekend als een sterk, rustig en betrouwbaar dier. 

Wilt u ons steunen?

Als sinds het ontstaan is de filosofie van de Stichting Huifbed de Meierij dat de kosten geen belemmering mogen zijn om met plezier huifbed te komen rijden. Omdat we geen subsidie ontvangen zijn donaties, schenkingen, legaten, acties van bedrijven, scholen en particulieren heel hard nodig en zeer welkom.

Sponsor Donateur Vrijwilliger