Snoezelen

Snoezelen (ook wel zintuigactivering, gevoelsactiviteit, primaire activering en sensomotorische stimulatie genaamd) is een activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een, meestal ernstige of zeer ernstige, verstandelijke beperking of gevorderde dementie. 

 

                                

 

Bij Stichting Huifbed de Meierij hebben we een snoezelruimte gerealiseerd, waarin voorwerpen met kleureffecten, zoals vloeistofprojectie, gekleurde waterzuil sneeuwpaneel en vezelnevelstrengen. Er staat een waterbed, een ballenbad, er is een bedbox en er hangt een schommel. Er zijn voelborden van fluweelzacht tot borstelhard, fluorescerende materialen en voelzakjes. Achtergrondmuziek prikkelt het gehoor, net als de geluiden van bijvoorbeeld een windgong of belletjes. De afwisseling in het aanbieden van materialen zorgt voor steeds nieuwe prikkels, suggesties zijn welkom.     

Wij geven cliënten graag de gelegenheid om, uiteraard samen met ouders of begeleiders, in deze ruimte te ontspannen of juist actief te zijn in een sfeervolle omgeving.

Onze gastheer of – vrouw zorgt voor de ontvangst, geeft uitleg over de ruimte en beschikbare materialen en blijft aanwezig voor eventuele vragen.

 

Een kijkje in onze Snoezelruimte:    

Wilt u ons steunen?

Als sinds het ontstaan is de filosofie van de Stichting Huifbed de Meierij dat de kosten geen belemmering mogen zijn om met plezier huifbed te komen rijden. Omdat we geen subsidie ontvangen zijn donaties, schenkingen, legaten, acties van bedrijven, scholen en particulieren heel hard nodig en zeer welkom.

Sponsor Donateur Vrijwilliger